logo_daikin_altherma
Ideális megoldás társasházakhoz és apartman jellegű épületekhez

 

Többlakásos épületekhez kifejlesztett hatékony, környezetbarát levegő-víz hőszivattyú
A lakóépületek építésére vonatkozóan hazánkban is megfigyelhető az a tendencia, ami Nyugat-Európát jellemzi: egyre több társasházat, lakóparkot építenek a hagyományos családi házak helyett. Ezeknek az épületeknek hatékony fűtési megoldásra van szükségük.

Daikin Altherma FlexA társasházakban és apartmanházakban működő jelenlegi fűtési rendszerek egyik hátránya, hogy igen magas az üzemeltetési költségük, ezen kívül gyakran elsődleges energiaforrásokkal, elsősorban fosszilis tüzelőanyagokat hasznosító kazánokkal működnek, és ennek következtében magas a szén-dioxid kibocsátásuk. Ezek a berendezések legtöbbször csak fűtő funkcióval rendelkeznek, hűtésre, légkondicionálásra egy újabb, különálló egységet kell telepíteni. A Daikin erre is megalkotta megoldását: az idei szezonban került piacra a Daikin Altherma Flex, az az új levegő-víz hőszivattyú, amely hatékony és egyben kényelmes megoldást jelent a nagyobb méretű lakóépületek hűtésére és fűtésére egyaránt.

A Daikin több mint 50 év tapasztalattal rendelkezik a hőszivattyúk terén is. Európaszerte több mint százezer Daikin Altherma rendszer került bevezetésre – családi házakban, üzletekben és irodákban.     

 

Fűtés, hűtés, használati melegvíz előállítás egyetlen rendszer segítségével
A Daikin Altherma Flex társasházak és apartman jellegű épületek számára kifejlesztett új megoldása rendkívül hatékony a fűtésben (akár 80°C-os előremenő vízhőmérsékletettel), hűtésben és a használati melegvíz-előállításban egyaránt. Kimagasló energiahatékonysága (COP akár 3.5) annak köszönhető, hogy a berendezés nagymértékben képes a külső környezetben lévő levegőből hőenergia felvételére. A használati melegvíz-tartályban akár 70°C-os vízhőmérsékletet is elő tud állítani, emelett hűtésre is alkalmas, akár 5°C-os előremenő vízhőmérséklettel. Az új Daikin Altherma Flex egy egyedi gázkazános rendszer működéséhez képest 27%-kal kevesebb erőművi primer energiát igényel, 59%-kal kevesebb a szén-dioxid kibocsátása, és 33%-kal alacsonyabb a működési, üzemeltetési költsége. *

Könnyen telepíthető moduláris rendszer
Egy vagy több inverteres hőszivattyú kültéri egysége egy egész társasház fűtési és hűtési, valamint használati melegvíz előállításhoz szükséges energiáját képes biztosítani. A 23 és 45 kW teljesítmény közötti kültéri egységek a külső környezet levegőjéből nyerik a hőenergiát. A hőszivattyú a külső környezetből nyert hőt az R-410A hűtőközegen keresztül a beltéri egységhez juttatja. Nagyobb rendszerek esetén több kültéri egység telepítése javasolt.

A kis helyigényű, egyszerűen telepíthető beltéri egységet minden egyes lakásban külön telepítik. Ez a beltéri egység a hőenergiát a központi kültéri egységtől kapja, és második R-134A hűtőközeggel működő hűtőkör segítségével felmelegíti a fűtési rendszerben lévő vizet, majd továbbítja azt a padlófűtési rendszerbe, a radiátorokba vagy a parapetes hőleadók irányába. Hűtés üzemmódban a berendezés 5-20°C közötti, a hűtési rendszernek (fal-, mennyezethűtés vagy fan-coil) megfelelő hűtött vizet állít elő. A beltéri egységhez kiegészítésként tartozhat egy 200 vagy 260 literes használati melegvíz-tartály is, ahol a vízhőmérséklet 70°C-os, amely képes 350 liter 40°C-os melegvíz előállítására.
További újdonság a hővisszanyerő funkció. A hővisszanyeréssel az egyik lakásból elvont hőt a rendszer oda továbbítja, ahol fűtésre van szükség. Például nyáron, amikor a helyiségek hűtésére van szükség, az elvont hőt felhasználhatjuk használati melegvíz előállítására. Ezzel, a Daikin Altherma egyedülálló technológiájával jelentős energiamegtakarítás érhető el. A beltéri egység két méretben létezik: 6 és 9 kW-os; hogy a különböző méretű lakásokban egyaránt hatékonyan működhessen a fűtő-hűtő funkció. A kényelem és energiahatékonyság érdekében a beltéri egységek is inverteres vezérlésűek.

A kültéri és a beltéri egységek közötti hűtőközeg-csövezés miatt kisebb csőátmérők is elegendőek – ellentétben más rendszerekkel, ahol komoly vízcsövezési munkálatokat kell végezni. Továbbá a Daikin Altherma-nál nincs szükség kéményre sem. Akár 50 m magasságú épületekig alkalmazható (a tetősíktól a legalsó apartmanig számítva). A beltéri egységek csendesek (40 dBA) és telepíthetők akár 2 m²-es helyiségbe is.

* Az adatok egy belgiumi társasházban készült felmérésből származnak : 5 emeletes, 22 lakásos társasház; lakások átlagos mérete:107 m²; minden lakásban padlófűtés és radiátor biztosítja a fűtést.

Rugalmas vezérlés
Minden egyes lakásnak van egy intelligens szabályozó egysége és választható egy vezetékes vagy vezeték nélküli szobatermosztát is. A szabályozó egység segítségével beállítható a szobahőmérséklet, a használati melegvíz hőmérséklete, a fűtés és az időjáráskövető szabályozás. A rendszer hatékonyságának még nagyobb növelése érdekében két különböző vízhőmérséklet – tartomány alkalmazható – pl. alacsonyabb hőmérsékletű víz a padlófűtéshez és magasabb hőmérsékletű víz a radiátorokba, vagy a parapetes hőleadókba.

 

Az Alba Nord Kft, az alábbi pozíciókba keres munkatársakat:

  • - Klímaszerelő
  • - Villanyszerelő
  • - Csőszerelő

Amit kínálunk:
  • - Versenyképes fizetés
  • - Fiatalos környezet
  • - Munkába járás térítése
  • - Hosszútávú, stabil munkalehetőség 

Előnyök:
  • - Pályázni kívánt pozícióban szerzett, szakmai tapasztalat
  • - „B” kategóriás jogosítvány
  • - Önálló munkavégzés 


Ha jelentkezni kíván a nyitott pozíciók valamelyikére, az albanordkft@gmail.com email címünkre küldje el önéletrajzát!