logo_rotexROTEX napkollektor összeállítási útmutató

NapkollektorSOLARISKatalogus
Soláris Katalógus

 

ROTEX drain-back rendszer_ napkolleltor elemei
Az adott épülethez szükséges kollektor felület meghatározására számos segédlet létezik, ennek feladata általában a tervező dolga. A gyári ajánlás, ha csak használati melegvíz készítésre használják a kollektort, akkor 1-1,3 m2/fő, azaz családi házanként általában 2 db 2,6 m2-es tábla, ha azonban felületfűtés rásegítésre is szeretnék használni, akkor 3 db 2,6 m2-es tábla javasolt egy 4 fős családi házra.

Az Altherma kültéri és beltéri egység mellé az alábbi Rotex elemekre van szükség, ha tőlünk szeretnének fűtés rágesítéses napkollektoros rendszer ajánlani:
1 db 500 l-es Hybridcube tartályra maximum 5 db kollektor tábla köthető. A drain back rendszer lényege, hogy ha a napkollektor elkészítette a tartályba a kért vízhőfokot, akkor a tartályra szerelt RPS 3 nevű szivattyú egységben a szivattyú leáll, és a kollektorokból a víz visszacsorog a tartályba. Emiatt nagyon fontos, hogy a rendszer úgy legyen szerelve, hogy a víz gravitációsan visszafolyjon a kollektorokból a tartályba! Ha újra igény lép fel, akkor az RPS 3 szivattyú egységben levő 2 db szivattyú egyszerre elindul (egyenként 6 m emelőmagasságot tudnak), majd ha feltöltődött a kollektor, zárul a vízkör, akkor az egyik szivattyú leáll, ekkor már egy szivattyú is elegendő a víz keringetéséhez.

A síkkollektor lehet ferde- vagy lapos tetőre telepíthető. A szettben kapható síkkollektorok: 2,1 m2-es, ennek neve: V21P, és 2,6 m2-es, ennek neve:V26P.
A Hybridcube 500 l-es tartály és az Altherma beltéri egység közé szükséges 3 utas szelepek, hőmérséklet érzékelők és a 3 kW-os kiegészítő elektromos fűtést is tartalmazó szett neve: Csak fűtő Althermához: E-Pac H Fűtő-hűtő Althermához: E-Pac X.
A vezérlő kártya és az érzékelő, ami eldönti, hogy a kollektor vagy az Altherma dolgozzon a tartályra: Sol-Pac.
ROTEX HYBRIDCUBE kombinált 500 literes melegvíz tároló, használati melegvíz és fűtés rásegítéses hőcserélővel, kis Althermához: HYC544/19/0

ROTEX HYBRIDCUBE kombinált 500 literes melegvíz tároló, használati melegvíz és fűtésrásegítéses hőcserélővel, nagy Althermához: HYC544/32/0

rajz_rotex

Fontos megjegyezni, hogy a szett nem tartalmazza a kapcsolási rajzon található motoros szelepet, mely ügyel arra, hogy a Hidro-boxba visszajutó víz ne legyen magasabb 50 °C-nál. A használati melegvíz előremenőnél szintén ajánlatos egy motoros keverő szelepet betenni, ahogy a kapcsolási vázlatban látható, ezzel korlátozva a maximális előremenő melegvizet.Ezen motoros szelepet szintén nem tartalmazza az E-Pac szett.

Az Alba Nord Kft, az alábbi pozíciókba keres munkatársakat:

  • - Klímaszerelő
  • - Villanyszerelő
  • - Csőszerelő

Amit kínálunk:
  • - Versenyképes fizetés
  • - Fiatalos környezet
  • - Munkába járás térítése
  • - Hosszútávú, stabil munkalehetőség 

Előnyök:
  • - Pályázni kívánt pozícióban szerzett, szakmai tapasztalat
  • - „B” kategóriás jogosítvány
  • - Önálló munkavégzés 


Ha jelentkezni kíván a nyitott pozíciók valamelyikére, az albanordkft@gmail.com email címünkre küldje el önéletrajzát!