logo_daikin_altherma
A KÜLTÉRI EGYSÉG

A kültéri egység a tényleges hőszivattyú. Ez vonja el a külső levegő hőjét, és melegíti a kívánt hőmérsékletőre. Az így nyert hőt egy hőtőkörön átszivattyúzza a hidraulikus modulba vagy a beltéri egységbe.

A BELTÉRI EGYSÉG alakítja át az energiát
A beltéri egység szállítja a hőszivattyúból a hőt az elosztóhálózatban lévő vízhez (használati melegvíz tartály, padlófőtés, alacsony hőmérséklető radiátorok és/vagy fan coil egységek). Hűtés esetében a hőszivattyú kinyeri a hőt a vízkörből (fan coil egységekből és/vagy a padlófűtés csöveiből), és kijuttatja a kültéri levegőbe.

DAIKIN althermaSZABÁLYOZÓ EGYSÉG
Az időjárástól függő interfész, esetlegesen szobatermosztáttal és/vagy független zónavezérléssel ellátva bármikor garantálja a kellemes, kényelmes fűtést. A szabályozó egység a beltéri egységbe épített.

HASZNÁLATI MELEGVÍZ TARTÁLY
Garantálja az ideális vízhőmérsékletet. A beltéri egység szivattyúzza át a meleg vizet a beépített hőcserélőn, amely felmelegíti a használati melegvíz tartályban lévő vizet. A tartály kiegészítő fűtéssel is rendelkezik. Emellett az Altherma rendszer tökéletesen együttműködik a napkollektorokkal is a melegvíz előállítása során. Napkollektorral a fogyasztó melegvíz-szükségletéhez az energia 30-70%-át a nap biztosítja.

SZOBATERMOSZTÁT
Vezetékes vagy vezeték nélküli szobatermosztát az ideális hőmérséklet könnyedén, gyorsan és kényelmesen szabályozható. A vezeték nélküli szobatermosztát opcionálisan elhelyezhető egy külső érzékelő (EKRTETS) is padlófőtés esetén a padlóba. Ezzel még pontosabban mérhetővé és szabályozhatóvá válik a hőmérséklet, amellyel optimalizálható a kényelmi szint és az energiatakarékosság.