AZ ÖN PROFESSZIONÁLIS KLÍMA SZAKÉRTŐJE

Használja ki a 3 millió forintos állami támogatást. Lakásfelújítását kezdje az egyik legmodernebb hőszivattyús fűtési rendszer, a Daikin Altherma kiépítésével!

DAIKIN HCE logo

Hűtő-fűtő klímák az Ön igényei szerint

Gazdaságos üzemeltetés – Inteligens szabályozás – Kiváló minőség – Maximális komfort

Üdvözöljük az ALBA NORD KFT. weboldalán!

Hűtés | fűtés | szellőzés | klíma | hőszivattyú

Cégünk tevékenységi köre kiterjed a háztartási split klíma értékesítésétől és felszerelésétől a közintézmények összetettebb fan-coilos, vagy VRV rendszerű hűtő-fűtő berendezéseinek telepítésén át az ipari légtechnikai hálózatok kivitelezéséig. Ezeken kívül teljes körű épületgépészeti tervezéssel is foglalkozunk. A háztartási klíma készülékek kínálata a középáras termékektől a legmagasabb igényeket is kielégítő berendezésekig terjed. Igen fontos szempontnak tartjuk az energiatakarékosságot, így megoldást tudunk adni hőszivattyúk alkalmazására.

Maximális komfort

Éljen olyan környezetben, amely igazodik az Ön életmódjához!

N

Kiváló minŐség

Lazítson és élvezze megbízható megoldásaink előnyeit!

Gazdaságos üzemeltetés

Energiahatékonyság mindenek előtt. Csökkentse energiaszámláit környezetbarát megoldásainkkal!

Intelligens szabályozás

Irányítsa klímarendszerét bárhonnan és bármikor intelligens technológia segítségével!

 

 

 

A Daikin Streamer technológia hatékony az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) szemben

 

Kedves Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk a Daikin egyedülálló, szabadalmaztatott Streamer technológiájának hatékonyságával kapcsolatban végzett kutatás eredményeiről.

A Daikin Europe Legal Department jóváhagyásával kijelenthetjük, hogy a Daikin Streamer technológiája 3 óra alatt képes az újtípusú koronavírus (SARS-CoV-2) több mint 99,9%-át lebontani és hatástalanítani egy nemrégiben készült kutatás eredménye szerint.

A kutatás a Daikin Industries Ltd megbízásából készült Prof. Shigeru Kyuwa vezetésével a Tokyo-i Egyetem Orvosbiológiai Tudományok Tanszékén, szoros együtműködésben a Professor Shigeru Morikawa által vezetett kutatócsoporttal az Okayama-i Tudományos Egyetem Mikrobiológiai Tanszékén.

KUTATÁSI EREDMÉNYEK
A kutatócsoport kísérlete során a vírust 3 órán keresztül tették ki a Daikin Flash Streamer technológia Streamer kisülésének.

A kísérlet a következő eredményeket hozta:
– a Flash Streamer kisülés a koronavírus (SAR-CoV-2) 93,65%-át hatástalanította 1 óra alatt
– a Flash Streamer kisülés a koronavírus (SAR-CoV-2) 99,97%-át hatástalanította 3 óra alatt

A STREAMER TECHNOLÓGIÁRÓL
A Daikin által 2004-ben kifejlesztett Streamer technológia képes oxidációval lebontani a levegőben lévő káros anyagokat. A Streamer kisülés egyfajta plazmaionizálás , amely egy olyan innovatív légtisztító technológia, ami folyamatosan nagysebességű elektronokat bocsát ki.
Az oxidációs bomlási képessége közel 1000-szer jobb, mint a hagyományos plazma kisüléseknél (pl. izzó kisülés). Ezen felül, a levegőben lévő részecskékkel keveredve, ezek a nagysebességű elektronok képesek egy erőteljes oxidációs lebontásra, ami folyamatosan eltávolítja a szagokat, baktériumokat és más szennyező anyagokat is (pl. formaldehidet) a beltéri levegőből.

 

FONTOS MEGJEGYZÉS

Ezek a tesztek kizárólag a szabadalmaztatott Streamer technológiára vonatkoznak. A Streamer technológiával működő különböző termékek hatékonysága eltérő lehet, és kommunikációnkban nem köthetjük egyelőre a Streamer technológia Covid elleni hatékonyságát a technológiát alkalmazó egyik Daikin termékhez sem (a légtisztítóhoz sem). Az erre vonatkozó bevizsgálások a légtisztítókra, Streamer technológiát alkalmazó splitekre (Perfera, Stylish, Ururu Sarara) egyaránt folyamatban vannak.
A sajtó és a végfelhasználók felé is ezt az üzenetet közvetítjük.

Kérdés, kérés esetén kérjük forduljon Daikin kapcsolattartójához!

Hűtéstechnika és a koronavírus

 

Lassan beindul a klímaszezon, az átmeneti időszakban sokan fűtenek split készülékekkel. A karbantartás most is fontos, de a kialakult helyzetre való tekintettel érdemes a klímaberendezések tisztítását, ellenőrzését is eltolni a járványügyi vészhelyzet végéig. Annak érdekében, hogy a szakemberek átfogó információkkal tudják ellátni ügyfeleiket, nézzük át, hogyan változik a helyiség szennyezett levegője egy korszerű mono, illetve multi klímaberendezés üzemeltetésekor.

 

Önnáló klímák

Jellemzően egy helyiségben egy klímaberendezés található. Ha az a klíma nem működik akkor a helyiségben kialakul egy természetes levegőrétegződés és valamiféle minimális természetes légáram. Leginkább az ablakok és ajtók rései és a fűtés fogja ezt kialakítani. Ha ebbe a helyiségbe koronavírusok kerülnek, akkor azok valamilyen elrendeződésben eloszlanak a levegőben, felületeken. Ha bekapcsolunk egy klímaberendezést akkor ez mesterséges légáramot hoz létre, a levegő egy másik modell mentén fog rétegződni, áramolni. Nyilván ezzel együtt az esetlegesen a levegőben lévő mikroorganizmusok, baktériumok vírusok és még a por is másképp rendeződik el. Ha az adott vírus magától X óra alatt pusztulna el akkor a klíma használata mellett is kb. ugyan annyi idő alatt semlegesítődik. Több vírus nem lesz és ha nem volt akkor nem is keletkezik. Ahol sűrűbben, nagyobb koncentrációban volt jelen a kórokozó, ott ritkábban lesz, hiszen a klíma nagyságrendekkel jobban átöblíti a helyiségek levegőjét.

Mivel a klímákban vannak, lehetnek szűrők a levegőben maradó vírusok száma akár lehet valamivel kevesebb is! Bár a koronavírus mérete igen kicsi (0,6-1,4 µm), de a feltételezések szerint nagyobb cseppekhez kötődve száll a levegőben, így több szűrő is alkalmas lehet a csökkentésére. A szűrők egy része azonban kifejezetten alkalmas mikroorganizmusok kiszűrésére. Fontos tudni, hogy egy helyiségben a levegőnek egy kicsiny része megy át ezeken a szűrőkön egy időegység alatt, majd ez a szűrt levegő keveredik a régivel és egy része újra és újra átmegy a szűrőn. Ezzel az elkapott kórokozók száma folyamatosan nő, tehát a levegő tisztul, de a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint matematikailag sosem lesz teljesen vírusmentes.

A különböző gyártású készülékek elsősorban a több évtizedes termékfejlesztési tapasztalataik révén különböző légtisztítási technológiákat használnak, mert évről évre történt fejlesztés ezen a kiemelten fontos területen.

 

Milyen a szűrő?

Legegyszerűbb, ha előkeressük a készülékhez kapott használati útmutatót, melyben részletes leírást találunk a készülék funkcióiról, így a szűrőkről is. Az elveszett dokumentumokat a gyártó honlapjáról is le lehet tölteni. A modellszámot megtudhatja a légkondicionálók üzembehelyezéskor készült jegyzőkönyvből vagy a garanciajegyből, illetve a legnépszerűbb, oldalfali klímaberendezések oldalán elhelyezett matricán is megtalálható a készülék modellkódja.

Minden klímaberendezés tartozéka, legfőbb funkciója a nagyobb méretű szennyeződések kiszűrése, legyen ez akár por, pihe, szösz stb. Többnyire mosható, vagy egyszerűen tisztítható kivitelben készülnek, cseréjére nincs szükség a klíma élettartama alatt. Kivitelét tekintve lehet rács, szivacs, szövet vagy szivacsos szerkezetű rács. Az aktív szén arra jó, hogy megköti a szagokat, illatokat illetve a füstöt. Sajnos tisztítása, regenerálása nem megoldható, elhasználódás esetén cserélni kell. A Bioszűrő általában egy antibakteriális anyaggal bevont filter, mely baktérium semlegesítő hatással tisztítja a levegőt.

Nem minden készülék rendelkezik speciális szűrőkkel, hisz nem mindenkinek van erre igénye. Általánosságban elmondható, hogy a plazmaszűrő, UV-szűrő, fotokatalitikus szűrő és egyéb speciális légszűrők a légkondicionálókban, sok kis kórokozót kiszednek és így a klíma a működése során létrejövő nedves környezetben gátolják a baktériumok és vírusok megtelepedését. Így a speciális légszűrővel ellátott légkondicionálók tisztítják a szoba levegőjét és magában a gépben sem telepednek meg a baktériumok, vírusok.

 

Plazmaszűrő

Ez a szűrőtipus az elektromosságot használja fel a szűréshez. A levegőben keringő szilárd részecskéket és baktériumokat először pozitív töltésűvé változtatja miközben egy fémrácson haladnak át, majd egy negatív töltéső lemez mellett áramoltatja, mely magához szippantja a pozitív töltésű részecskéket, ezáltal csak a tiszta levegő halad tovább.

 

 

Katalizátoros szűrő

Ez egy katalitikus anyaggal bevont filter, mely kémiai úton semlegesíti a szag, baktérium és vírus jellegű szennyeződéseket. Cseréjét 1-3 évente meg kell oldani.

 

Fotokatalitikus szagtalanító és antibakteriális szűrő

A fotokatalitikus szűrő eltávolítja a levegőben keringő penészgomba spórákat és baktériumokat, elpusztítja a vírusokat. Bizonyított a 99%-os hatás, 10-ből kilenc orvos ezt ajánlja. Továbbá a szűrő kiszűri a kellemetlen szagokat és még a doháynfüstöt is. Ilyen szűrő például a Daikin Titánium-apatit fotokatalitikus szűrő, melyet a nap UV sugárzásával tisztíthatunk egyszerűen úgy, hogy kitesszül a napra. Amikor a titánium oxidot fény éri, hidrogénperoxid és hidroxil gyökök keletkeznek. Mindkét anyag érős antioxidáns és a köztük lévő kölcsönhatás révén szagtalan széndioxiddá és vízzé bontják a szagló anyagokat. Ezen oxidánsok kiszűrik abaktériumokat és megölik a vírusokat.

 

Pollenszűrő

Általában olyan kéasszikus filterek, melyek sűrű szövésű anyagból készülnek, ezáltal nem engedik át a pollenméretű szennyeződéseket sem. Többnyire tisztítható, mosható kivitelben készülnek.

Betegségek kiindulópontjai a szakemberek jelenlegi tudása szerint nem lehetnek a megfelelően karbantartott készülékek. Ezen vírusölő és baktérium elleni technológiák fejlesztésekor a cél nem a koronavírushoz hasonló járványok megelőzése volt. Sokkal inkább, hogy a szokásosan terhelt helyiségekből kiszűrjék a kórokozókat, és a készülék működéséből adódóan esetleg keletkező baktériumok, vírusok és gombák megtelepedésének, szaporodásának megakadályozása. Tehát a készülékek segítenek tisztán tartani a helyiség levegőjét, de teljes mértékű fertőtlenítést garantálni, erre vonatkozó gyári adatok hiányában felelősségteljesen nem lehet.

 

Központi klímák

A nagyobb rendszerek esetén a friss levegő csatlakozással rendelkező, szellőztetést is végző készülékek mellett a belső levegőt keringtető készülékek is megtalálhatók. Jellemző, hogy bizonyos, mondjuk 20% friss levegőt adagol folyamatosan a rendszer és 80% kering. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Minden helyiségből van elszívás, ezek összekeverednek és eljutnak a központba. Az elhasznált levegő 20 százaléka tehát kikerül a rendszerből és 20 százalék friss levegő bekerül. Ezután lehet szűrés, hűtés, fűtés, majd a levegő visszakerül minden szobába. Ha koronavírus vagy más kórokozó kerül akár csak egy helyiségbe is, a légáramba bekerülve ezek a készülékek keringtetik, szétosztják a potenciális kórokozókat a teljes rendszerben. Nem lesz több vírus, tehát a klíma itt sem növeli a kórokozók számát, sőt a terhelt helyiségből szép lassan egy jó részt el is szállít, de szétosztja az egész rendszerben.

Abban az esetben, ha nem használják a berendezést, illetve az ingatlant – mondjuk be van zárva az iroda pár napig, vagy a hétvégére -, akkor is elveszti a fertőzésveszélyt, mert néhány nap után már nem fertőznek ezek a vírusok, maguktól elpusztulnak. Jó megoldás tehát „karanténozni” 2-3 napra a szobákat és berendezéseket, de a vírus miatt külön fertőtleníteni felesleges. Azokban az ingatlanokban, ahol többen is dolgoznak fontos a szellőztetés, a nagyobb mértékű légcsere! Viszont a kimenő levegő visszakeverését ki kell zárni!

forrás: vgfszaklap.hu 

Daikin Home Comfort Expert

Daikin – a tapasztalat és a legkiválóbb minőség garanciája!

DAIKIN HCE logo

Tudjon meg többet

Hűtés fűtés klímával? A méret nem számít. A kis otthonoktól a nagy irodahelyiségekig mindenre van megoldásunk!

A klíma, légkondi vagy légkondicionáló szó hallatán sok mindenre gondolhatunk. Valakinek egy mobil klíma jut eszébe, valakinek egy doboz a falon a mennyezet alatt amiből hideg levegő jön, vagy csupán csövekre és rácsokra gondolunk, vagy akár egy ablak klímára. Hűteni, fűteni sokféleképpen lehet. Megoldásaink között biztosan megtalálja az igényeinek megfelelőt. Kezdje velünk a projektet, bármilyen típusú épülethez is keres légtechnikai megoldást, nálunk megtalálja!

Lakossági alkalmazások

Kereskedelem

Szálloda

Szabadidő

Irodák és nagy épületek

Ipari hűtés

 

7

Az innováció nálunk folyamatos fejlesztést jelent

Tevékenységi körünk kiterjed a háztartási split klíma értékesítésétől és felszerelésétől a közintézmények összetettebb fan-coilos, vagy VRV rendszerű hűtő-fűtő berendezéseinek telepítésén át az ipari légtechnikai hálózatok kivitelezéséig. Ezeken kívül teljes körű épületgépészeti tervezéssel is foglalkozunk.

A háztartási klíma készülékek kínálata a középáras termékektől a legmagasabb igényeket is kielégítő berendezésekig terjed. Igen fontos szempontnak tartjuk az energiatakarékosságot, így megoldást tudunk adni hőszivattyúk alkalmazására, vagy akár napenergia-hasznosítás területén is. Nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink szakmai képzettségének növelésére.

Kérdése van? Kérje ajánlatunkat!

Az Alba Nord Kft, az alábbi pozíciókba keres munkatársakat:

  • - Klímaszerelő
  • - Villanyszerelő
  • - Csőszerelő

Amit kínálunk:
  • - Versenyképes fizetés
  • - Fiatalos környezet
  • - Munkába járás térítése
  • - Hosszútávú, stabil munkalehetőség 

Előnyök:
  • - Pályázni kívánt pozícióban szerzett, szakmai tapasztalat
  • - „B” kategóriás jogosítvány
  • - Önálló munkavégzés 


Ha jelentkezni kíván a nyitott pozíciók valamelyikére, az albanordkft@gmail.com email címünkre küldje el önéletrajzát!